Get Adobe Flash player

Ден на Земята

„Загаси светлините, отвори очи за планетата!“ е призивът към всеки от нас да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята.

Часът на Земята е най-мащабната природозащитна акция в света, която започва да се провежда през 2007 г. Тя се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Инициативата дава възможност да се види какво влияние оказват постъпките на всеки един човек върху нашата планета. И как всеки може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. По време на Часът на Земята, милиони хора символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват.

Община Искър  ще се включи в инициативата на природозащитната организация WWF – „Часът на земята”, която обединява  пазителите на околната среда от целия свят. В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата  на 25-ти март (събота)  от 20.30 ч. до  21.30 ч., обществените сгради в Искър ще изключат осветлението в знак на съпричастност и отправяне призив за по-устойчиво бъдеще в уречения час.
Всеки жител на общината също може да се присъедини към инициативата „Часът на Земята”, изключвайки осветлението си за час.