Get Adobe Flash player

Прессъобщение

Достъп до Единната информационна система „Единство 2„ имат Кметовете на населени места в община Искър. Във връзка със стремежа на Нотариална камара на Република България за възпирането на имотните измами и съгласно допълнение на Наредба № 32 от 1997 г. за служебните архиви на нотариусите и нотариалните кантори, се предостави на органите на местната администрация, право на ограничен достъп за въвеждане в Единната информационна система „Единство 2“ на извлечения по чл. 9а, т. 1 и 2 от Наредба № 32.

Нотариалната камара ще разчита изключително на органите на месната власт процесът по въвеждане на коректни извлечения да протича своевременно, за да може Информационната система да разполага с актуална и коректна информация.

Достъпът до системата ще се осъществява от Кметовете на населените места посредством потребителско име и парола, които са им предоставени индивидуално. Решението за пускането на модул „Кметове“ към ЕИС „Единство 2“ е с цел възпиране на имотните измами и е акт с огромно обществено значение, осигуряващо сигурност и спокойствие на гражданите.