Get Adobe Flash player

Съобщение за участие в Електронно преброяване 2021

 

Участие в Електронно преброяване 2021 г.

 

Електронното преброяване ще започне в 0,00 часа на 7 септември и ще продължи до 24,00 часа на 17 септември  2021 г.

 

Всеки човек, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителна карта на адрес: www.census2021.bg .

 

Попълването на електронната карта е бързо и лесно – необходими са само компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес. Можете да се запознаете предварително с преброителната карта на следния адрес: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf

 

Всички данни за населението и жилищния фонд, събрани по време на най-мащабното статистическо изследване, ще се отнасят към 0.00 часа на 7 септември 2021 г., което е т.нар. критичен момент на преброяването!

Данните от преброяването ще се използват в процеса на вземане ан решения и разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.