Get Adobe Flash player

СЪОБЩЕНИЕ

По покана на Кмета на  Община Искър г-н Валентин Йорданов на 18 април 2019 г. от 10.30 часа в заседателната зала на Общинска администрация гр. Искър се проведоха консултации за сформиране съставите на Секционни избирателни комисии за провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

На консултациите присъстваха представители на парламентарно представени партии и коалиции  – ГЕРБ, БСП за България, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт – НФСБ, АТАКА и ВМРО и ПП ВОЛЯ. Не присъстваха представители на  Коалиция България без цензура (ББЦ).

Партиите и коалициите от партии постигнаха съгласие за определяне съставите на 10-те СИК на община Искър, в изпълнение на Решение № 150-ЕП от 11.04.2019 г. на ЦИК относно назначаване на СИК и Решение №06–ЕП от 12.04.2019 г. на Районната избирателна комисия (РИК-Плевен) относно определяне числения състав на секционните избирателни комисии (СИК), в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., в т.ч. и за разпределението на членовете на техните ръководства според числения състав на отделните комисии.